Att tillverka lastbilar

Lastbilar är inga enkla och simpla fordon. Det ligger väldigt mycket arbete och ingenjörskonst bakom varenda lastbil, och med tanke på hur stora våra behov av lastbilar är så är det inte så konstigt att det är en stor industri som ger väldigt många arbetstillfällen.

I dag är allt mer av den industriella processen automatiserad och den utförs av robotar och olika maskiner snarare än av människor. Det här är ingen ny utveckling, utan mycket av detta började ske redan under den industriella revolutionen. Alltid har folk oroat sig för att monterares och arbetares jobb ska försvinna på grund av detta, men det behövs ju faktiskt någon som hanterar och tar hand om alla maskiner. Sen behöver de också utvecklas och byggas vilket ger fler arbeten. Collycomponents är ett företag som sysslar mycket med effektivisering av industriella processer, och vill man att tillverkning av allt från olika komponenter som ska vara i personbilar till lastbilar så ska man vända sig till Colly. Men vad gör de egentligen i lastbilstillverkningen?

Vad Colly Components gör för lastbilar

Till en början kan vi ju återge vad Colly Components själva säger om det de gör när det kommer till lastbilsindustrin. För att citera deras hemsida:

Colly är en mångårig leverantör av kvalitetssäkrade komponenter och monteringsmetoder åt svensk lastbilsindustri. Vi känner branschens behov och kan föreslå produktivitetshöjande lösningar inom produktionens olika delar.

Läs mer om vad de gör specifikt för lastbilsindustri genom att klicka här. Oavsett om det handlar om tillverkningen av lastbilens hytt, motor, chassi eller drivlina så kan Colly Components hjälpa till för att öka produktiviteten och effektiviteten i tillverkningen. Det betyder att man kan göra fler och bättre lastbilar med bättre utnyttjande av resurser, och vem tycker egentligen att det inte är alldeles toppen? Förmodligen ingen!