Att tänka på under bilåret 2018

Att köpa begagnat har aldrig varit så gynnsamt som nu. Nya regler som straffar bilar med högt utsläpp kommer bestraffas med mycket skatt. Därför kommer många tjänstebilar, som säkert inte ens gått många mil, fylla beg-lagren i år. Du kommer kunna fynda riktigt goda pärlor, praktiskt taget nya.

Bilintresset är stort i landet och 2018 kommer marknaden ritas om en del. Nya lagar och regler som straffar bilar men för högt utsläpp kommer påverka begagnatmarknaden. Experterna spår en riktig köpmarknad för den som vill sätta tänderna i en het Audi som drivs på diesel, eftersom det kommer finnas många sådana nu när det kommer ske en skatteökning.

Håll koll på detta

Vill du köpa ny bil bör du tänka på en rad olika saker. Bland annat bör du se till att ha koll på klimatzoner som kan tänkas ändras till hösten. Villkoren kan se olika ut i olika kommuner. Läs på om vad dina kommunpolitiker diskuterar när det gäller miljözonerna. Det kommer bli en valfråga. Oavsett hur du ställer dig är det bra att hålla koll på vilka lagförslag som politikerna signalerar, så du inte står där med en nyinköpt bil som kostar mer än du räknat med.

Köper du en bil som släpper ut mycket koldioxid kommer den kosta mer i månaden än vad den skulle göra idag. Undvik därför äldre dieselbilar, om du inte fyndar dem begagnat förstås. Läs på om hybridbilarna. Det har inte riktigt etableras någon standard för vad en hybridbil är och inte är. Ska du köpa en hybrid är det därför av vikt att du läser på ordentligt.

Väljer du mellan två olika årgångar på en bil är det bra om du tar reda på vad som förnyats i den nyare modellen. Modellåret kommer påverka din bild värde under sin hela livsstid. Köper du begagnat ska du ha koll på vilken specifik modell du köper, och se till att inte betala för mycket för onödiga tillbehör som bilen har installerats med. Läs fler handfasta tips i expressen.se.