Att jobba som lastbilschaufför

Det är många som jobbar som lastbilschaufförer i Sverige, och det är ett yrke med sina egna för- och nackdelar, precis som alla andra yrken. Du får lugn och ro under dina långa turer på vägarna, där du kan lyssna på ljudböcker eller filosofera om livet. Det kan också vara slitsamt med långa arbetspass, ont om sömn och det är ett väldigt stillasittande arbete. Skräpmat är inte sällan verklighet för många lastbilschaufförer då logistiken kring att ta med och värma en hemlagad matlåda blir betydligt svårare när du är ute på långa transportresor.

Eftersom du ska spendera mycket tid i din lastbilshytt är det en väldigt god idé att se till att den är hemtrevlig och passar dig, den är ändå din arbetsplats så behandla den som ditt kontor eller skrivbord. En mugghållare för kaffet är självklart, och en bild på några nära och kära är inte så dumt heller. Varför inte ägna sig åt lite bilstyling för att förhöja din chaufförshytt? Det kan handla om allt mellan nya mattor, en spexig rattmuff eller ett par tärningar som hänger i backspegeln. Du kan själv välja vilken sorts stil du vill ha på inredningen, om du vill ha lite mer modernt och sofistikerat eller riktigt klassiskt. Vill du komma in i rätt stämning för att utforma din hytt till en traditionell och ordentligt stereotyp chaufförshytt så borde du ta och lyssna på den här klassiska låten från Galenskaparna och After Shaves underbara serie Macken.

Men det gäller också att inte gå överbord med dekorationerna, lagom är bäst. För mycket utsmyckning kan sluta med att sikten skyms, och med riktig otur kan dina tärningar i backspegeln resultera i en hemsk olycka. Så se till att styla din lastbilshytt på ett smart sätt!