Avicii kör utan körkort

Avicii kör bil utan körkort – i alla fall i Volvos senaste reklamfilm för den nya bilmodellen XC90. Men Volvo försvarar reklamfilmen med att han är på väg att ta kortet och att han inte kört på allmän väg, vilket är olagligt.volvo bil skylt

Att äga en bil kräver mycket skötsel och omvårdnad, om man inte köper en sprillans ny bilmodell – och det är precis vad biltillverkaren Volvo hoppas på att vi ska göra med sina reklamfilmer. I Volvos senaste reklamfilmer har man nämligen storsatsat på att visa upp svenska stjärnor då man går under temat ”Made by Sweden” och bland annat har vi fått se stjärnor som Börje Salming, Robyn och Zlatan i titelrollerna – och nu går turen till dj-stjärnan Tim Bergling eller Avicii vilket han är mer känd som. Men det finns en liten detalj som är värd att nämna i sammanhanget och det är att Avicii faktiskt inte har körkort, men i den fyra minuter långa reklamfilmen ses han såväl köra bilen som att han syns stiga in och ur. Och från Volvos sida försvarar man detta med att Tim Bergling faktiskt är i full gång med sin övningskörning för att snart ta kortet, men att det tar tid eftersom att han är så upptagen med spelningar och turnéer världen över vilket gör att han inte haft tid att göra uppkörningsprovet. Till tidningen Resumé säger Volvo bland annat att man genomförde kör-scenerna på avspärrade vägar vilket innebär att Bergling inte kört utan körkort på allmän väg, vilket skulle varit olagligt.

Kommer han köpa Volvon han gör reklam för när kortet är taget?

En fråga som tidnings reporter ställer till Volvo är om Avicii kommer att köpa sig en XC90 när han är klar med körkortet, och svaret är att man hoppas på det. Och frågan om Volvo kommer ge honom en XC90 i present kommer också upp, vilket får samma svar så vem vet – kanske kommer vi se Avicii på Stockholms gator i en splitterny Volvo så fort han skaffar sig sitt körkort.