”Återkalla fler körkort”

Körkort är något som man tar som en självklarhet att man någon gång ska skaffa sig efter att man fyllt 18 år. Men när ska man inse att man bör lägga kortet på hyllan.

Det bästa sättet för att ta sitt körkort är att klicka på denna länk: http://www.ringensbilskola.se/intensivkurs-stockholm och enkelt komma till en intensivkurs där körkortet kan tas. Men hur ska man gå tillväga när man har ett körkort men inte längre borde köra? Transsportstyrelsen har gått ut med att fler körkort borde återkallas. Detta på grund av sjukdomar som demens, stroke och alkoholism. Varför, jo för att dessa sjukdomar gör så att man blir en mindre bra trafikant då sjukdomarna påverkar uppmärksamheten. Och utan uppmärksamhet har man tyvärr inte så mycket att göra i trafiken.

Tiotusentals varje år

Varje år så drabbas över 10 000 svenskar av sjukdomar som gör att man inte borde sätta sig framför en ratt och bege sig ut på vägarna, men det är bara några få av de drabbade som blir av med sitt körkort. Vad som bör göras är att läkarna bör få mer inflytande och bli hårdare och kunna dra in ett körkort. Detta då patienterna ofta inte kan bedöma om de är kapabla till att köra bil eller inte. En av Transportstyrelsens uppgifter är att se till så att de som är lämpade ska få köra bil, och de som inte är det borde inte få sitta bakom en ratt.

Att återkalla någons körkort är en svår sak, och då man gjort sig beroende av sin bil under ett helt liv bör man bli behandlad med respekt när man inte längre får köra själv. Och för alla som är i början av sitt körkort kan se denna video.